Hoe gebruikt u opgezette dieren in het interieur

Blog Hoe gebruikt u opgezette dieren in het interieur

Als u op zoek bent naar een unieke manier om wat flair aan uw interieur toe te voegen, kunt u taxidermie overwegen. Taxidermie is de kunst van het conserveren en monteren van dierenhuiden en -lichamen. Het kan worden gebruikt om mooie en ongewone stukken van muurkunst, meubels, of zelfs verlichtingsarmaturen te creëren.

Als je niet bekend bent met taxidermie, maak je geen zorgen - in dit blogbericht geven we je alle informatie die je nodig hebt om aan de slag te gaan. We leggen uit wat taxidermie is, laten u enkele voorbeelden zien van hoe het kan worden gebruikt in het interieur, en geven u enkele tips voor het kiezen en tentoonstellen van uw eigen taxidermie stukken. Dus lees verder om meer te leren over deze fascinerende kunstvorm!

Taxidermie als interieur ontwerp.

Het kan worden gebruikt om unieke en interessante kunstwerken of meubels te maken, of om gewoon een vleugje natuur aan uw interieur toe te voegen.

Er zijn twee hoofdtypen taxidermie - traditioneel en hedendaags. Traditionele taxidermie maakt gebruik van technieken die al eeuwen oud zijn, terwijl de hedendaagse taxidermie maakt gebruik van meer moderne methoden en materialen.

De geschiedenis van taxidermie gaat terug tot de 16e eeuw, toen het voor het eerst werd gebruikt voor wetenschappelijke doeleinden. Het was echter pas in de 19e eeuw dat het opzetten van dieren populair werd als hobby en gebruikt begon te worden voor decoratieve doeleinden. 

Hoe gebruikt u taxidermie in het interieur?

Een manier om opgezette dieren te gebruiken in het interieur is om het te verwerken in uw wanddecoratie. Er zijn vele manieren om taxidermie te gebruiken als muurkunst, dus u kunt creatief zijn in hoe u het integreert in uw ruimtes.

Een optie is om taxidermie aan de muur te bevestigen zoals traditionele kunstwerken. U kunt het inlijsten of zonder lijst ophangen. 

Als u een meer unieke look wilt creëren, kunt u proberen de opgezette dieren op een stuk drijfhout of boomstronk te plaatsen. U kunt ook creatief zijn met het tentoonstellen van de taxidermie; u kunt bijvoorbeeld een galerijwand maken met verschillende soorten taxidermie of de opgezette stukken in een symmetrisch of asymmetrisch patroon rangschikken.

Een andere mogelijkheid om taxidermie als wandkunst te gebruiken, is om het te gebruiken als onderdeel van een vignet of tableau. U kunt bijvoorbeeld verschillende stukken taxidermie op een plank of schoorsteenmantel zetten, of een tafereel creëren door verschillende voorwerpen zoals boeken, planten en andere snuisterijen te groeperen. U kunt ook kleinere stukken taxidermie aan het plafond hangen om een interessant visueel effect te creëren.

Opgezette dieren als meubilair

Naast het gebruik van taxidermie als muurkunst, kunt u ook verwerken in uw meubel. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een salontafel met een glazen blad met daaronder een opgezette hertenkop. Of, als u het subtieler wilt, kunt u kiezen voor meubels die zijn bekleed met stof die is bedrukt met dierenhuiden of patronen die zijn geïnspireerd door de natuur. Kussens en tapijten met een dierenthema zijn ook populaire manieren om taxidermie in uw interieur te brengen zonder te overdrijven.

Taxidermie als verlichting

Een andere manier om taxidermie te gebruiken in uw huis is om het te integreren in uw verlichting. U kunt bijvoorbeeld een lamp kopen of maken met een opgezette dierenkop als basis. Of u kunt een kroonluchter ophangen met een gewei of een ander soort hoorns. Dit soort verlichtingsarmaturen kan een vleugje rustieke elegantie toevoegen aan elke ruimte.

Tips voor het gebruik van taxidermie in het interieur.

Conclusie

Als u op zoek bent naar een unieke manier om wat flair toe te voegen aan uw interieur, kunnen  opgezette dieren de perfecte oplossing zijn. En ten slotte, wees voorzichtig met hoe u uw opgezette dieren tentoonstelt, zodat het niet te griezelig of rommelig overkomt.

Met een beetje moeite kan taxidermie een geweldige aanvulling zijn op elk interieur. Dus waarom zou u het niet eens proberen?

Recente berichten