Musthave voor elke werkplek: de archiefkast!

Blog Musthave voor elke werkplek: de archiefkast!

Ben jij voor jouw kantoor op zoek naar een archiefkast, dan is de kans vrij groot dat je op een gegeven moment niet meer weet waar je het zoeken moet. Het aanbod is dusdanig groot, dat het goed is om voor jezelf eerst goed in kaart te brengen wat je nu daadwerkelijk zoekt. Dat een archiefkast een absolute musthave is voor op ieder kantoor, dat is natuurlijk niet zo heel gek. Het biedt je tal van voordelen en is nog een praktisch ook. Kortom, heb jij er nog geen één op kantoor, dan is het goed om dit intern eens bespreekbaar te maken. De reden waarom ieder kantoor een archiefkast zou moeten hebben en ook hoe jij een geschikte variant voor bij jouw op kantoor vindt, vertellen we je in dit artikel.

Wat is een archiefkast?

Een archiefkast is een kast, die op kantoor wordt gebruik voor meestal papierwerk. Zo kun je hier allerlei belangrijk documenten in opslaan, zonder dat je bang hoeft te zijn dat bijvoorbeeld de schoonmaakster hier na werktijd toegang tot heeft. Je kunt ze in de meeste gevallen veilig op slot doen, maar vaak wordt er ook voor gekozen om ze ook nog eens in een andere ruimte neer te zetten. Kortom, niet alleen ontzettend praktisch, maar ook een heel stuk veiliger. 

Hoe kies je een geschikte kast?

Het assortiment archiefkasten voor kantoor is natuurlijk enorm. Toch kun jij het jezelf een heel stuk makkelijker maken, door je simpelweg aan een paar regels te houden. Je zult namelijk merken, dat wanneer je begint met het opstellen van een aantal zaken waaraan je kast zeker zou moeten voldoen, de keuze vanzelf steeds een beetje kleiner wordt. Als het goed is, heb je uiteindelijk alleen nog de discussie over de kleur, maar ook hier kom je ongetwijfeld uit. Om je een idee te geven hoe je een geschikte kast kiest, hebben we een aantal stappen voor je op een rijtje gezet. Door deze stappen te volgen, is de kans op een geschikte kast het grootst.

Afmeting van de kast

Het klinkt heel logisch, maar je wilt niet weten hoe vaak mensen op pad gaan voor een archiefkast voor op kantoor en uiteindelijk blijkt dat de kast veel te klein of zelfs te groot is. Zorg er daarom dus voor, dat je weet hoeveel ruimte je hebt en maak bij voorkeur een eenvoudige plattegrond van je kantoor. Het kan namelijk heel goed zijn, dat een andere indeling van het kantoor een stuk praktischer blijkt te zijn, waardoor de kast beter tot z’n recht komt.

Type deuren

Net zoals bij alle kasten, heb je ook bij een archiefkast verschillende opties als het aankomt op de deuren. Zo kun je kiezen voor een vleugeldeur, vouwdeur, rol deur of schuifdeur. Laatstgenoemde is het meest populair en wordt daarom ook vaak gekozen. Deze deuren zijn eenvoudig dicht te doen en kunnen vervolgens op slot worden gedraaid. Zo hoef je niet bang te zijn dat iemand bij je spullen kan en kun je dus met een gerust hart het pand verlaten.

Recente berichten