Thuiskantoren zijn een gat in de markt

Blog Thuiskantoren zijn een gat in de markt

Met de komst van de COVID-19 pandemie is thuiswerken steeds meer de norm geworden. En dankzij het internet met alle mogelijkheden van apps, videobellen en andere bijkomende hedendaagse technologie is thuiswerken heel goed te realiseren.

Waar het in landen zoals Amerika al jarenlang vrij normaal is om thuis te werken was dat in Nederland nog niet het geval. Maar mede door de COVID-19 pandemie is het thuiswerken booming business geworden. Steeds meer bedrijven zijn overgestapt op thuiswerken en het lijkt niet zo te zijn dat dit de komende jaren minder wordt. Thuiskantoren zijn een gat in de markt en hier lees je alles over thuiskantoren en waarom dit zo populair is.

Thuiswerken is de toekomst

Door de COVID-19 pandemie en de lockdowns waar we mee te maken kregen begin 2020 moesten bedrijven alternatieven gaan bedenken. Sinds de enorme toename van de technologie op het gebied van ICT en internet nam het thuiswerken al steeds meer een toevlucht sinds de begin jaren 2000. Maar dit bleef beperkt tot een kleine sector.

Door de COVID-19 pandemie kwam dit alles in een enorme stroomversnelling. Bedrijven hadden natuurlijk ook geen andere keuze want ondanks de lockdown gaat het werk wel gewoon door en moet er geld verdiend worden, juist in tijden van crisis. 

Thuiswerken biedt een hele hoop voordelen. Zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek dat mensen die thuiswerken in de praktijk veel productiever zijn en minder stress ervaren. Daarnaast draagt het bij aan minder uitstoot door woon/werk reisverkeer. Thuiswerken is daardoor reuze interessant, ook als de COVID-19 pandemie weer voorbij is. 

Thuiskantoren massaal in trek

Doordat er steeds meer vanuit huis gewerkt wordt gaan mensen ook massaal op zoek naar kantoormeubelen voor in huis. Want je wilt natuurlijk wel een goede werkplek hebben. Met de laptop onderuitgezakt op de bank zitten is geen goed idee. Zeker niet wanneer je een x aantal uren per dag aan het werk moet. Dan is zo’n lichaamshouding echt funest voor je lijf.

Goede kantoormeubelen voor jouw thuiskantoor is dan natuurlijk heel erg belangrijk. Het meubilair moet wel aan bepaalde vereisten voldoen. De prijs alleen is niet bepalend. Maar juist ook of de meubelen in een goede ergonomische stand geplaatst kunnen worden, dat is belangrijk. En daarnaast wil je natuurlijk dat jouw kantoor er leuk, verzorgd en praktisch uit ziet. 

Doordat de thuiskantoren steeds meer in trek komen zie je ook dat het assortiment van de thuiskantoren steeds groter worden. Er is steeds meer mogelijk. En mocht het zo zijn dat je misschien later besluit om toch weer op kantoor te werken dan kan de gemaakte kantoorruimte later ook eventueel gebruikt worden als een studieruimte bijvoorbeeld. 

Kosten aftrekbaar

Wat belangrijk is om te melden is dat de kosten die je maakt voor het inrichten van een thuiskantoor aftrekbaar zijn van de belasting. Hieronder vallen  bijvoorbeeld kantoormeubelen, maar ook de aanschaf van een laptop of printer indien dit noodzakelijk is om je werk uit te oefenen.

Het kan dus heel interessant zijn om je er goed in te verdiepen wat er allemaal mogelijk is qua aftrekposten. Zo kun jij een mooi en prettig thuiskantoor maken.

Recente berichten