De 4 bizarste plekken op aarde

Blog De 4 bizarste plekken op aarde

Onze planeet is natuurlijk ontzettend groot en is gevuld met prachtige hotspots zoals de Great Barrier Reef, de Grand Canyon en de piramides van Gizeh in Egypte. Toch zijn er een aantal plekken op aarde die bijna ongelooflijk zijn. Hieronder lees je de vier meest bizarre plekken op aarde.

1 Krater van Derweze

De Krater van Derweze is een brandende kuil van 60 meter breed en twintig meter diep. De krater ligt midden in de woestijn van Turkmenistan, wat rijk is aan aardgas. Men wilde van de hoeveelheid gas af, en gingen boren. Toen stortte de grond onder de boortoren in, waardoor een groot gat ontstond. Men wilde van het gas af, en stak het gat in brand. Tegenwoordig brandt het gat nog steeds.

2 Slangeneiland

Ongeveer 35 kilometer ten zuiden van São Paulo in Brazilië ligt een eilandje. Het oogt als een paradijs, maar het eiland bestaat uit dodelijke slangen die tegenwoordig de bewoners van dit eiland zijn. Op dit eiland leeft een slang per vierkante meter.

3 Eeuwig onweer

Zo’n 260 dagen per jaar onweert het boven een rivier in Venezuela. Meestal onweert het een groot gedeelte van de dag: vanaf zeven uur in de avond begint het tot midden in de nacht. Wetenschappers zeggen dat dit natuurfenomeen ontstaat doordat koude en warme lucht elkaar continu kruisen. 

4 Mir Mine

De Mir-diamantmijn in Oost-Siberië is een van de grootste kunstmatige gaten ter wereld. Dit gat heeft een diepte van 525 meter en een omvang van 1200 meter. Het is zo groot, dat het gat helikopters kan opzuigen door de neerwaarste luchtstroming. Om die reden is luchtverkeer erboven gesloten.

Recente berichten