Dit zijn de meest merkwaardige skylines ter wereld

Blog Dit zijn de meest merkwaardige skylines ter wereld

Tijdens een zonsondergang of -opkomst zijn skylines prachtig om naar te kijken. Ook worden skylines steeds meer een kenmerk van een stad. Niet gek: veel bezoekers spreken van een verbeelding. Welke indrukwekkende skylines heb jij al gezien?

1 Hongkong

De Chinese stad Hongkong heeft een skyline van verschillende hoogtes. Alle gebouwen hebben een moderne vormgeving. Aangezien er weinig grond was om op te bouwen dankzij de vele bergen en zee, is er veel gebouwd in de hoogte. Dit resulteerde in een enorme skyline.

2 New York

Deze stad mag natuurlijk niet ontbreken in de lijst: de bekendste skyline ter wereld. New York heeft zijn indrukwekkende skyline te danken aan het Empire State Building, Chrysler Building en het Rockefeller Center. Als je met de boot naar het Vrijheidsbeeld gaat, kun je genieten van de statische skyline. 

3 Sydney

In Sydney staan veel wolkenkrabbers. Toch springt er een gebouw uit: het Sydney Opera House. Dit gebouw herkent vrijwel iedereen en het biedt een majestueuze achtergrond voor de jaarlijkse vuurwerkshow. Naast het Sydney Opera House biedt de stad nog meer indrukwekkende gebouwen.

4 Dubai

De laatste paar jaren is Dubai uitgegroeid tot een enorme stad. Hier vind je dan ook de meest bijzondere bouwconstructies. De wolkenkrabber Burj Kahlifa van 828 meter is een opvallend kenmerk van de stad.

5 Shanghai

De Chinese stad Shanghai staat vooral bekend om de Oriental Pearl Tower en de Shanghai Tower. Het eerste gebouw wordt gebruikt als televisietoren en het tweede gebouw is de hoogste wolkenkrabber van China. 

Recente berichten