Waarom een hoed of pet dragen belangrijk is

Blog Waarom een hoed of pet dragen belangrijk is

Hoofdbescherming speelt een grote rol, ongeacht het seizoen. Vooral in de zomer is het dragen van een hoed of pet belangrijk, want ook op je hoofd kun je verbranden. Ook houdt de pet of hoed de zon uit je ogen. Wel zo prettig als je bijvoorbeeld aan de wandel gaat, een stadstour gaat maken of op een terrasje gaat zitten.

Wanneer de lentezon doorkomt, is het goed dat je huid voorzichtig gaat wennen aan de zon. Check daarom van tevoren hoe sterk de UV-straling van de zon is en smeer je huid goed in. Een hoge UV-straling kan niet alleen een verbrande huid veroorzaken, maar ook een zonnesteek of zere ogen. Een hoofddeksel biedt dus vele voordelen.

Pet

De pet is van ouds af aan het hoofddeksel van arbeiders. Vroeger bestond er de Sherlock Holmes-pet, met aan de voor- en achterkant een zonneklep. Tegenwoordig bestaan er alleen nog maar petten met aan de voorkant een beschermde zonneklep die jouw ogen beschermt. Wil jij een zonnige wandeling maken en wil jij goed voorbereid zijn? Ga dan bijvoorbeeld voor de Dsquared pet.

Hoed

De hoed gaf vroeger naast bescherming vooral informatie over de sociale afkomst, religie en politieke gezindheid. Nu zijn hoeden niet meer weg te denken uit onze kledingkast en ze bestaan in verschillende soorten en maten. Vooral de zonnehoed is geschikt om jouw hoofdhuid te beschermen tegen de zon. Deze hoed heeft brede randen, wat zorgt voor schaduw op het gezicht, in de nek en bij de ogen.  

Recente berichten