Welke soorten bureaus zijn er allemaal?

Blog Welke soorten bureaus zijn er allemaal?

Het bureau is een cruciaal onderdeel van de werkplek. Of dat nu op kantoor of thuis is. Op kantoor wordt meestal een werkplek gefaciliteerd. Een office manager of een facilitair manager regelt bureaus, bureaustoelen en allerlei andere zaken zodat werknemers op kantoor hun werk kunnen doen. Voor het thuiskantoor werkt dat net even iets anders, want dan ben je zelf uiteindelijk verantwoordelijk voor een goede werkplek. Wanneer je op zoek gaat naar een goed en mooi bureau, kom je al snel tot de ontdekken dat de keuze reuze is. Daarom zetten wij op een rijtje welke soorten bureaus er allemaal zijn.

Het T-poot en 4-poot bureau

Het T-poot en 4-poot bureau zijn de bureaus die je in de regel het meeste tegenkomt. Ze lijken ontzettend op elkaar, maar een 4-poot bureau heeft logischerwijs 4 poten terwijl een T-poot 2 poten heeft. Deze poten lijken op de letter T. Vandaar ook de naam. Een voordeel van een T-poot bureau kan zijn dat deze in hoogte verstelbaar zijn. Zo kun je het werkblad altijd op de ideale hoogte krijgen en dat bevordert natuurlijk jouw zithouding. Er zijn ook 4-poot bureaus die je in hoogte kunt verstellen.

Het hoekbureau

Het hoekbureau heeft veel voordelen in vergelijking met bijvoorbeeld een 4-poot of T-poot bureau. Allereerst neemt een hoekbureau minder ruimte in beslag terwijl je niets hoeft in te leveren op het werkgebied. De oppervlakte blijft immers hetzelfde, maar door een andere indeling hoeft het bureau niet heel groot te zijn. Ook hebben hoekbureaus vaak een curved werkblad en dat helpt je door een ideale houding achter het bureau aan te nemen. Terwijl het ook minder ruimte in beslag neemt terwijl de oppervlakte van het werkblad hetzelfde blijft.

Het bureau met cabinet

Je kunt ook kiezen voor een bureau met een cabinet. Een cabinet biedt bergingsruimte en dat is handig als je bijvoorbeeld veel papieren en/of toebehoren hebt. Deze kun je eenvoudig opbergen in het cabinet. Een cabinet kan bestaan uit grotere en kleinere opbergruimtes die achter een deur of een lade zijn verstopt. Een cabinet wordt dan ook wel eens een ladekast genoemd. Een nadeel is dat je een beetje beenruimte onder het bureau moet opofferen.

Het zit-sta bureau is goed voor het lichaam

Niemand wordt gelukkig van de hele dag achter een bureau zitten en het is ook niet goed voor de gezondheid. Langdurig achter een bureau zitten kunnen klachten veroorzaken. Zoals rug- en nekpijn. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Zit-sta bureaus zijn ook ideaal voor medewerkers die lang achter het bureau zitten. Want met deze bureaus kun je ook staand werken. Met het mechanisme in deze bureaus kun je er zowel een bureau waar je aan kunt zitten als waar je aan kunt staan van maken. En dan heb je ook nog de keuze of je voor een handmatig of elektrisch zit-sta bureau kiest. Bij een handmatig zit-sta bureau heb je een hendel en bij een elektrisch zit-sta bureau heb je knoppen waarmee je het bureau in hoogte kunt verstellen. 

Recente berichten